Pametni načini vraćanja ukradenog ili izgubljenog iPhonea

Ako otkrijete da je vaš iPhone ukraden ili izgubljen, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste smanjili rizik od trajnog gubitka telefona. Apple’s Find my phone service ključan je za zaštitu i oporavak vašeg uređaja.

Morate postaviti lozinku

Mnogi ljudi misle da je korištenje Face ID -a ili dodira pri korištenju iPhonea nepotrebno. Ako razmišljate o svim podacima na svom telefonu, poput bankovnih aplikacija, privatnim razgovorima, lokaciji vašeg doma i ureda, kontaktima, e -pošti, fotografijama itd., Ne čudi zašto biste trebali postaviti zaporku i koristiti vaše lice ili otisak prsta radi zaštite vaših osobnih podataka. Nitko ne želi da potpuni stranac pristupa njihovim uređajima. Zaštita vašeg uređaja na sljedeći način:

Otvaranje postavki uređaja

Slijedite postupke postavljanja ID-a lica ili ID-a dodira s lozinkom.
Provjerite je li vaš iPhone omogućen za pronalaženje mog iPhonea
Provjerite je li funkcija “Pronađi moj telefon” omogućena nakon postavljanja zaporke. Omogućeno je prema zadanim postavkama.

Idite na postavke uređaja

Idite na vrh zaslona i dodirnite naziv svog profila
Da biste uključili funkciju Pronađi moj telefon, dodirnite tu značajku
Provjerite jesu li prekidači za pronalaženje moje mreže i slanje moje posljednje veze također uključeni.
Imate li poteškoća u pronalaženju telefona? Aktivirajte izgubljeni način rada
Uključite izgubljeni način rada ako još uvijek ne možete locirati zvuk koji ste svirali na svom iPhoneu. Za otključavanje uređaja i isključivanje izgubljenog načina rada trebat će vam lozinka (već je imate, zar ne?). Stvaranje skupa jedina je opcija ako nije dostupna. Vaš uređaj bit će stavljen na zaključani zaslon zajedno s porukom u kojoj se traži od nekoga tko ga ima da vam ga vrati.

U izgubljenom načinu rada telefon je zaključan, obavijesti i poruke blokirane su na zaključanom zaslonu, a lokacija telefona se prati sve dok je izgubljeni način rada omogućen. Kad primite dolazne pozive i FaceTime poruke, telefon će i dalje zvoniti. Ako je telefon u blizini, to bi vam moglo pomoći da ga pronađete. Osoba koja ga ima može vas nazvati kako bi vam pomogla pri preuzimanju ako imate sreće.

Ako izgubite pristup telefonu i prijavite se na svoj iCloud račun, Apple Pay onemogućit će sve kreditne i debitne kartice dodane u aplikaciju, zajedno sa studentskim iskaznicama i tranzitnim karticama.

Sve dok je izgubljeni način rada omogućen i telefon isključen, dobit ćete upozorenje kada se ponovno uključi i reći vam gdje se trenutno nalazi.

Zaporka koja se koristi za omogućavanje izgubljenog načina rada ili lozinka koju ste stvorili moraju se unijeti prilikom oporavka telefona. Prijavite se na Appleove račune iCloud i Apple Pay kako biste povratili pristup svim Appleovim uslugama.

Ne smijete se suočiti s kradljivcem telefona

Ne pokušavajte se sami suočiti s lopovom ako možete pratiti uređaj do kuće ili stambene zgrade, jer to može biti opasno. Umjesto toga, nazovite pomoć.

Molimo kontaktirajte svog prijevoznika

Ako ne možete vratiti uređaj, trebali biste stupiti u kontakt sa svojim prijevoznikom s uređaja vašeg susjeda ili rođaka, a oni će blokirati rad međunarodnog identifikacijskog broja mobilne opreme na mreži, što znači da vaš uređaj ne može koristiti nitko u posjedu toga.

Podnošenje zahtjeva sa svojim osiguranjem

Trebate podnijeti zahtjev što je prije moguće ako imate AppleCare Plus s pokrićem za krađu i gubitak ili ako mjesečno plaćate svom operateru osiguranje uređaja. Dobivanje zamjenskog uređaja uključivat će popunjavanje papira i plaćanje odbitka.

Ovu web stranicu možete koristiti za početak procesa kupnje AppleCare Plus pokrića za krađu i gubitak telefona. U slučaju polaganja prava, vaš iPhone bit će izbrisan, sprečavajući bilo koga drugog da ga koristi. Telefon se može otkazati ako se pronađe nakon podnošenja tužbe. Bez obzira na to, morat ćete ponovno postaviti iPhone.

Postupak polaganja prava možete započeti izravnim kontaktiranjem svog prijevoznika.

Kad vratite izgubljeni iPhone, odvojite trenutak da ga prilagodite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *